Synstræning for bedre samsyn, Århus

Godt syn er andet og mere, end om du kan læse de mindste bogstaver på tavlen. Oplever du dobbeltsyn, hovedpine, læse- og koncentrationsbesvær, eller har du svært ved at vænne dig til dine briller med progressive glas? Det kan være symptomer på, at dit samsyn ikke fungerer optimalt.

Gå til synstræning lokalt i Århus hos din optiker

Der skal som regel mere end en almindelig synsprøve til for at konstatere, at du har behov for synstræning. I stedet foretages en specialiseret undersøgelse.

Ofte vil man undersøge, om der er problemer med samsyn, hvis du har symptomer som dobbeltsyn, besvær med afstandsbedømmelse i trafikken, eller udfordringer ved læsning. Det kan for eksempel være, at du dækker for (eller lukker) det ene øje, når du læser. Eller at du springer sætninger over, eller læser den samme sætning flere gange, og måske kan du slet ikke huske, hvad du læste.

Kan du genkende dig selv i disse symptomer, bør du få tjekket dit samsyn hos din lokale optiker. Vi står klar til at hjælpe i Qvist Briller.

Hvad er synstræning?

Dine øjne styres af muskler, og muskler kan som regel trænes. Ved synstræning arbejder vi sammen på, at du bliver bedre til at koordinere din øjemuskulatur. Synstræningen arbejder desuden med din grovmotorik, balance, reflekser og koordination.

Vi vil give vejledning og øvelser til synstræning, og du vil ligeledes få nogle hjemmeøvelser. Du skal forvente at bruge 15-30 minutter om dagen på at lave dine øvelser. Men så er resultaterne til gengæld også hurtigt tydelige. Du vil komme til opfølgning hos os med 2-3 ugers mellemrum.

Varigheden af synstræningen afhænger af hvilke synsproblemer der arbejdes med, og hvad der ligger til grund for problemerne. Sværhedsgraden tilpasses undervejs, som resultaterne indfinder sig. Kom ind og få en snak, hvis du har problemer med dit samsyn.

DOWNLOAD VORES FOLDER OM SYNSTRÆNING