FaglighedSundhed

Tørre øjne

Løber dine øjne i vand, eller er de røde og irriterede?

Tørre øjne er ikke behageligt, og faktisk døjer rigtig mange danskere med det. Omkring en tredjedel af alle voksne har problemer med tørre øjne. Tørre øjne føles som irritation, træthed, svie eller “sandkorn” i øjnene. Har man tørre øjne, bliver man ofte mere irriteret af kraftigt lys, som giver rindende øjne.

 

Du kan lindre generne ved tørre øjne med øjendråber.

Få en snak med os om årsagerne til tørre øjne. Vi har det rigtige udvalg og giver dig god instruktion.

Tørre øjne skyldes ofte, at øjnene af forskellige årsager ikke producerer nok tårevæske, at tårevæsken ikke kommer i kontakt med øjet eller at tårefilmen er forstyrret. Når tårevæsken er forstyrret, lader den tårevæsken fordampe for hurtigt. Det betyder at saltindholdet i øjet stiger, og det er den større mængde salt, der vil irritere og give dig en sviende fornemmelse.

Behandlingsmetoder

De rigtige øjendråber kan ofte afhjælpe tørre og irriterede øjne. Der findes flere forskellige slags øjendråber alt efter, hvilke problemer du oplever. Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning.

Hvis øjendråber ikke hjælper

Hvis øjendråber og gel ikke løser problemet, kan det skyldes andre indre eller ydre forhold såsom hormonelle forandringer, tilstoppede kirtler ved øjenlåget eller den medicin du evt. indtager. Vi har stor viden om øjet og de sygdomme og tilstande, der kan ramme det.

Hold dig derfor ikke tilbage med at spørge os til råds. Måske skal der ikke ret store ændringer til, før generne forsvinder.