Få lavet en synsprøve i Århus

Har du mistanke om, at du har brug for (nye) briller eller kontaktlinser? Første skridt vil typisk være en synsprøve. En synsprøve kaldes også for en øjenundersøgelse, og kan foretages hos din lokale optiker.

 

Hvornår skal jeg få foretaget en synsprøve?

Du bør selvfølgelig få lavet en synsprøve, hvis du føler dit syn er forringet. Derudover kan du holde øje med følgende symptomer:

  • Vedvarende hovedpine.
  • Røde øjne.
  • Behov for ekstra lys ved læsning.

Selv om du ikke oplever disse symptomer, vil det som udgangspunkt være en god idé at få foretaget en synsprøve en gang årligt eller hvert andet år, så eventuelle problemer kan opdages tidligt og tages i opløbet.

Få mest ud af din synsprøve i Århus

Når du kommer ind til en synsprøve hos os i Qvist Briller, skal du regne med, det tager en halv times tid. Derfor anbefaler vi, at du bestiller tid i forvejen. En synsprøve foregår med en phoroptor, som er en slags kæmpebrille med en masse brilleglas.

Undersøgelsen består af op til 21 test, som har til opgave at afsløre eventuelle synsfejl. Har du eller vi mistanke om bygningsfejl eller øjensygdomme, kan det komme på tale at foretage yderligere tests. Er der tegn på øjensygdom, kan vi henvise dig til en øjenlæge.

Viser din synsprøve, at du vil have gavn af briller, skal du naturligvis have de rigtige glas. Teknologien indenfor produktion af glas til brilleindustrien er til stadighed under udvikling for at sikre, at du kan få skræddersyede glas, som passer perfekt til netop dine øjne og dit syn.

Samtidig kan selv de mindste afvigelser i øjets struktur efterhånden måles, og med disse målinger kan der produceres glas, som er 100% lavet til dine øjne og dit syn. Sådan får du det meste ud af synsprøven.

En synsprøve varer ca. en halv time.
Vi anbefaler, at bestille tid.